3 būdai paruošti jautieną

  • Gaminimas 10min
  • Lengvas

Ingredientai

1. Ant grotėlių keptas didkepsnis

  • jautienos antrekoto didkepsnis
     1 vnt.
  • aliejus
     1 pagal skonį
  • druskos dribsniai
     1 pagal skonį
  • pipirai
     1 pagal skonį

2. Kepintas didkepsnis

  • Jautienos pasturgalio kepsnys
     1 vnt.
  • sviestas
     1 pagal skonį
  • druska ir pipirai
     1 pagal skonį

3. Kepsnių padaže

  • jautienos nugarinės didkepsnis
     1 vnt.
  • sviestas
     1 pagal skonį
  • aliejus
     1 pagal skonį
  • česnakas
     1 pagal skonį
  • druska ir pipirai
     1 pagal skonį

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

  • Pšalinkite perteklinę drėgmę.
  • Patepkite aliejumi.
  • Kepkite keptuvėje-grilyje.
  • Pabarstykite druskos dribsniais ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  • Palikite pastovėti 3 minutes.
  • Pašalinkite perteklinę drėgmę.
  • Keptuvė ištirpinkite sviestą.
  • Apkepkite iš abiejų pusių.
  • Pabarstykite druska ir pipirais.
  • Suviniokite į foliją ir palikite 3 minutes. Folija padeda išlaikyti sultingumą.
  • Pašalinkite drėgmės perteklių. 
  • Gausiai aptepkite traiškytais česnakais ir grūstais pipirais.
  • Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir įpilkite aliejaus. 
  • Kepkite vartydami kas 40 sekundžių.
  • Išėmę iš keptuvės apibarstykite druskos dribsniais.

Panašūs receptai

Bulvių ir mėsos takai

20min • Lengvas

Korėjietiški šonkauliukai

1h 30min • Vidutinis