Vištienos filė su kukurūzais ir rudaisiais ryžiais

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Vištienos filė su kukurūzais ir rudaisiais ryžiais

Ingredientai

  • rudieji ryžiai
     150 g
  • juodosios pupelės
     230 g
  • avokadai
     2 vnt.
  • paprika žalioji
     1 vnt.
  • slyviniai pomidorai
     100 g
  • konservuoti kukurūzai
     170 g
  • kalendros
     20 g
  • žalioji citrina
     1 vnt.
  • vištienos filė
     300 g
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • kuminas
     1 šaukštas (-ai)
  • tako padažas
     2 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • raudonėliai
     1 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pasiruoškite marinatą vištienai. Dubenyje sumaišykite aliejų su tako padažu ir prieskoniais. Sudėkite vištieną į marinatą, uždenkite ir palaikykite 3 valandas.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite vištieną 20 minučių.

Paprikas nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes ir supjaustykite kubeliais. Avokadą nulupkite, pašalinkite kaulą, supjaustykite kubeliais. Pomidorus nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę. Kalendras sukapokite.

Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakelio.

Serviravimo lėkštėje dėliokite paruoštus produktus. Ryžius, juodąsias pupeles, kukurūzus, avokadą, vištieną, pomidorus, paprikas, kalendras ir tako padažą. Patiekalą pagardinkite žaliosios citrinos sultimis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Vištienos sriuba

1h 30min • Lengvas