Viduržemio jūros regiono stiliaus dorada su žolelėmis ir citrinomis

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Viduržemio jūros regiono stiliaus dorada su žolelėmis ir citrinomis

Ingredientai

  • Auksaspalvės dorados
     1 kg

Padažas

  • Alyvuogių aliejus
     75 ml
  • Citrinų sultys
     25 ml
  • Mėgstamos prieskoninės žolelės
     1 šaukštas (-ai)
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)

Pateikimui

  • Druskos dribsniai
      pagal skonį
  • Citrinų žievelės
      pagal skonį
  • Kaparėliai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Genialumas slypi paprastume! Vos keletas ingredientų ir skanausite Viduržemio jūros stiliaus doradą su gaiviu citrininiu padažu! 

Sumaišykite visus padažui skirtu ingredientus.
Dėkite žuvį ant grotelių ir kepkite orkaitėje 15-20 minučių (galite kepti ir ant kepsninės). Iškepus leiskite žuviai pailsėti apie 5 minutes. Tada padarykite pjūvį išilgai pilvo ir išverskite, išimdami pagrindinį kaulą.

Panašūs receptai

Pomidorų bruschetta

30min • Vidutinis