Veršienos kumpis su medumi ir karamelizuotomis bulvytėmis

  • Gaminimas 2h 30min
  • Vidutinis
Veršienos kumpis su medumi ir karamelizuotomis bulvytėmis

Ingredientai

Ingredientai:

  • veršienos kumpis be kaulo
     2 kg
  • medus
     2 šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • čiobreliai
     2 vnt.
  • raudonos saldžiosios paprikos milteliai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • malti pipirai
      pagal skonį

Garnyrui:

  • mažos bulvytės
     500 g
  • medus
     3 šaukštas (-ai)
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • sviestas
     30 g
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • svogūnai
     3 vnt.
  • voveraitės
     200 g
  • mažieji špinatai
     400 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Paruoškite mėsą. Sumaišykite medų, 2 šaukštus aliejaus, sukapotus čiobrelius, saldžiųjų paprikų prieskonius, druską ir pipirus. Gautu mišiniu ištepkite mėsą iš visų pusių ir palikite 2 val. arba geriau per naktį marinuotis. 

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

Veršieną trumpai apkepkite be jokių riebalų labai karštoje keptuvėje iš visų pusių. Išėmę iš keptuvės mėsą dėkite ant kepimo folijos ir apibarstykite druska. Mėsą susukite į foliją ir dėkite į kepimo skardą. Įpilkite šlakelį vandens ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 45 minutėms. 

Paruoškite bulvytes. Pasūdytame vandenyje virkite nuskustas bulvytes, kol jos vos suminkštės (apie 7 min.), ir nukoškite. Keptuvėje ant mažos kaitros įkaitinkite 3 šaukštus vandens ir medų. Suberkite bulves ir retkarčiais pamaišydami kepkite apie 10 min. Įdėkite sviesto ir pamaišydami dar pakepkite apie 5 min. Nukelkite nuo kaitros ir pagardinę druskos drožlėmis atdėkite į šoną

Paruoškite špinatų ir grybų garnyrą. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite susmulkintus svogūnus, kol suminkštės. Suberkite supjaustytus grybus ir maišydami pakepkite 10 min. Tuomet suberkite špinatus ir pakepkite dar 1 min. Pabarstykite druska, pipirais ir atidėkite į šoną.

Iškepusią mėsą palikite 10 min. ir aštriu peiliu supjaustykite plonomis riekelėmis. 

Patiekite su bulvytėmis bei špinatų ir grybų garnyru. 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis