Veršienos kumpis su medumi ir karamelizuotomis bulvytėmis

  • Gaminimas 2h 30min
  • Vidutinis
Veršienos kumpis su medumi ir karamelizuotomis bulvytėmis

Ingredientai

Ingredientai:

  • veršienos kumpis be kaulo
     2 kg
  • medus
     2 šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • čiobreliai
     2 vnt.
  • raudonos saldžiosios paprikos milteliai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • malti pipirai
      pagal skonį

Garnyrui:

  • mažos bulvytės
     500 g
  • medus
     3 šaukštas (-ai)
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • sviestas
     30 g
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • svogūnai
     3 vnt.
  • voveraitės
     200 g
  • mažieji špinatai
     400 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Paruoškite mėsą. Sumaišykite medų, 2 šaukštus aliejaus, sukapotus čiobrelius, saldžiųjų paprikų prieskonius, druską ir pipirus. Gautu mišiniu ištepkite mėsą iš visų pusių ir palikite 2 val. arba geriau per naktį marinuotis. 

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

Veršieną trumpai apkepkite be jokių riebalų labai karštoje keptuvėje iš visų pusių. Išėmę iš keptuvės mėsą dėkite ant kepimo folijos ir apibarstykite druska. Mėsą susukite į foliją ir dėkite į kepimo skardą. Įpilkite šlakelį vandens ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 45 minutėms. 

Paruoškite bulvytes. Pasūdytame vandenyje virkite nuskustas bulvytes, kol jos vos suminkštės (apie 7 min.), ir nukoškite. Keptuvėje ant mažos kaitros įkaitinkite 3 šaukštus vandens ir medų. Suberkite bulves ir retkarčiais pamaišydami kepkite apie 10 min. Įdėkite sviesto ir pamaišydami dar pakepkite apie 5 min. Nukelkite nuo kaitros ir pagardinę druskos drožlėmis atdėkite į šoną

Paruoškite špinatų ir grybų garnyrą. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite susmulkintus svogūnus, kol suminkštės. Suberkite supjaustytus grybus ir maišydami pakepkite 10 min. Tuomet suberkite špinatus ir pakepkite dar 1 min. Pabarstykite druska, pipirais ir atidėkite į šoną.

Iškepusią mėsą palikite 10 min. ir aštriu peiliu supjaustykite plonomis riekelėmis. 

Patiekite su bulvytėmis bei špinatų ir grybų garnyru. 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė