Velykinis sūrio pyragas

  • Gaminimas 1h 15min
  • Lengvas
Velykinis sūrio pyragas

Ingredientai

  • Trapi tešla
     220 g
  • Graikiškas jogurtas be priedų RIMI
     400 g
  • Maskarponės sūris
     500 g
  • Citrinos
     1 vnt.
  • Cukrus
     210 g
  • Želatina
     12 g
  • Rimi juodasis šokoladas
     50 g
  • Rimi baltasis šokoladas
     50
  • Zefyriniai saldainiai RIMI MINI MARSHMALLOWS
     100 g
  • Migdolai šokolade Rimi
     200 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros.
Įtieskite į kepimo formą trapios tešlos ir kepkite 12–15 minučių, atvėsinkite.
Kol tešla kepa, suplakite maskarponę su jogurtu.
Cukrų sumaišykite su citrinos žievele ir įmaišykite.
2 šaukštus mišinio atidėkite į indelį ir padėkite į šaldytuvą – bus tortui papuošti.
Želatiną išbrinkinkite citrinos sultyse, brinkinkite 3–5 minutes. Želatiną pakaitinkite, kad ištirptų.
Sukrėskite kreminę masę.

Į kremą suberkite šokoladinius papuošimus ir zefyrus, išmaišykite.

Supilkite į pyrago formą ir atvėsinkite, kol pyragas sustings.
Prieš patiekdami torto paviršių aptepkite kremu ir papuoškite migdolais šokolade.

Panašūs receptai

Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

Tuno kepsneliai

30min • Lengvas