Šokoladinis desertas Velykoms

  • Gaminimas 15min
  • Lengvas
Šokoladinis desertas Velykoms

Ingredientai

  • Juodasis šokoladas Rimi 70 %
     150 g
  • Sviestas
     45 g
  • Kiaušiniai
     3 vnt.
  • Cukrus
     120 g
  • Druska
     1 žiupsnelis
  • Apelsinų sultys
     40 ml
  • Želatina
     12 g
  • Rimi sausainiai „Brownie“
     100 g
  • Migdolai šokolade Rimi
     100 g
  • Zefyriniai saldainiai RIMI MINI MARSHMALLOWS
     20 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą (susmulkintą gabalėliais) su sviestu. 
Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi iki kreminės masės.
Atskirai išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos.
Apelsinų sultyse ištirpinkite želatiną.
Šokolado masę supilkite į trynių masę ir pamaišykite.
Želatiną pakaitinkite, supilkite šokolado masę, o pabaigoje – baltymus.

Masę supilstykite į dubenėlius, ant viršaus uždėkite sausainių gabalėlius, papuoškite migdolais šokolade ir zefyrais.

Panašūs receptai

Velykinis sūrio pyragas

1h 15min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė