Šokoladinis desertas Velykoms
-
Gaminimas 15min
-
Lengvas

Ingredientai
-
Juodasis šokoladas Rimi 70 %150 g
-
Sviestas45 g
-
Kiaušiniai3 vnt.
-
Cukrus120 g
-
Druska1 žiupsnelis
-
Apelsinų sultys40 ml
-
Želatina12 g
-
Rimi sausainiai „Brownie“100 g
-
Migdolai šokolade Rimi100 g
-
Zefyriniai saldainiai RIMI MINI MARSHMALLOWS20 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą (susmulkintą gabalėliais) su sviestu.
Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi iki kreminės masės.
Atskirai išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos.
Apelsinų sultyse ištirpinkite želatiną.
Šokolado masę supilkite į trynių masę ir pamaišykite.
Želatiną pakaitinkite, supilkite šokolado masę, o pabaigoje – baltymus.
Masę supilstykite į dubenėlius, ant viršaus uždėkite sausainių gabalėlius, papuoškite migdolais šokolade ir zefyrais.