Vegetariška lęšių apkepėlė su imbierais

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 1h 10min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • raudonųjų lęšių
     300 g
  • imbiero šaknies
     3 cm.
  • česnako
     4 skiltelė (-ės)
  • didelių morkų
     2 vnt.
  • pastarnoko šaknies
     1 vnt.
  • saliero šaknies
     0.5 vnt.
  • svogūno
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejaus
     100 g
  • trintų pomidorų
     200 g
  • žaliosios citrinos
     0.5 vnt.
  • šaukštelio
     0.5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • „Garam masala“ prieskonių
     
  • pipirų ir jūros druskos
      pagal skonį
  • kiaušinių
     4 vnt.

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Lęšius išvirkite pagal pakuotėje nurodytą instrukciją.

Česnaką sutrinkite, imbierą smulkiai sutarkuokite. Morkas, pastarnoką ir salierą sutarkuokite. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Keptuvėje lengvai įkaitintame aliejuje apkepkite česnaką, imbierą ir svogūną. Įdėkite tarkuotų daržovių ir apkepkite. Supilkite trintus pomidorus ir lengvai patroškinkite 2–3 min.

Viską sukrėskite į elektrinį smulkintuvą, užpilkite citrinos sultimis, pagardinkite prieskoniais ir sutrinkite iki vientisos masės. Įpilkite likusį aliejų ir įmuškite kiaušinius. Dar kartą viską sutrinkite ir sukrėskite į kepimo formą. Pašaukite į iki 180 oC įkaitintą orkaitę 50–60 min.

Skanaus!

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.