Veganiškas kalėdinis gumbinių salierų kumpis

  • Gaminimas 1h 55min
  • Vidutinis
Veganiškas kalėdinis gumbinių salierų kumpis

Ingredientai

Ingredientai

  • šalotiniai svogūnai
     2 vnt.
  • baltasis vynas, skirtas maisto ruošimui
     100 ml
  • čiobrelis
      6 šakelės
  • alyvuogių aliejus
     100 ml
  • saliero šaknis
     800 g
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • petražolės
      1 ryšulėlis
  • duonos džiūvėsėliai
     75 g
  • garstyčios
     2 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.

Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Virkite juos vyne su čiobrelių šakelėmis tol, kol puode liks pusė vyno kiekio. Maišydami į vyną supilkite alyvuogių aliejų.

Nuskuskite saliero šaknį. Salierą kepkite orkaitėje apytiksliai 45 minutes. Apipilkite aliejumi su svogūnais ir toliau kepkite dar 45 minutes. Apipilkite vėl laikas nuo laiko.

Sumaišykite petražoles su duonos džiūvėsėliais, kad gautųsi tolygi masė.

Teptuku padenkite salierus  garstyčiomis ir ant viršaus uždėkite petražolių ir džiūvėsėlių masę.

Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 225°C.

Kepkite salierus orkaitės grilyje apytiksliai 10 minučių.Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė