
Veganiškas kalėdinis gumbinių salierų kumpis
-
Paruošimas 15min , Gaminimas 1h 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
šalotinių svogūnų2 vnt.
-
baltojo vyno, skirto maisto ruošimui100 ml
-
šviežių čiobrelių6 šakelė (-ės)
-
alyvuogių aliejaus100 ml
-
saliero šaknies800 g
-
druskos ir pipirųpagal skonį
-
šviežių petražolių1 pundelis (-iai)
-
duonos džiūvėsėlių75 g
-
šaukštų garstyčių2 valg. šaukštas (-ai)
Instrukcijos
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C
Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Virkite juos vyne su čiobrelių šakelėmis tol, kol puode liks pusė vyno kiekio. Maišydami į vyną supilkite alyvuogių aliejų.
Nuskuskite saliero šaknį. Salierą kepkite orkaitėje apytiksliai 45 minutes. Apipilkite aliejumi su svogūnais ir toliau kepkite dar 45 minutes. Apipilkite vėl laikas nuo laiko.
Sumaišykite petražoles su duonos džiūvėsėliais, kad gautųsi tolygi masė.
Teptuku padenkite salierus garstyčiomis ir ant viršaus uždėkite petražolių ir džiūvėsėlių masę.
Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 225°C.
Kepkite salierus orkaitės grilyje apytiksliai 10 minučių.Skanaus!