Veganiškas kalėdinis gumbinių salierų kumpis

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 1h 40min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • šalotinių svogūnų
     2 vnt.
  • baltojo vyno, skirto maisto ruošimui
     100 ml
  • šviežių čiobrelių
     6 šakelė (-ės)
  • alyvuogių aliejaus
     100 ml
  • saliero šaknies
     800 g
  • druskos ir pipirų
      pagal skonį
  • šviežių petražolių
     1 pundelis (-iai)
  • duonos džiūvėsėlių
     75 g
  • šaukštų garstyčių
     2 valg. šaukštas (-ai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C

Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Virkite juos vyne su čiobrelių šakelėmis  tol, kol puode liks pusė vyno kiekio. Maišydami į vyną supilkite alyvuogių aliejų.

Nuskuskite saliero šaknį. Salierą kepkite orkaitėje apytiksliai 45 minutes. Apipilkite aliejumi su svogūnais ir toliau kepkite dar 45 minutes. Apipilkite vėl laikas nuo laiko.

Sumaišykite petražoles su duonos džiūvėsėliais, kad gautųsi tolygi masė.

Teptuku padenkite salierus  garstyčiomis ir ant viršaus uždėkite petražolių ir džiūvėsėlių masę.

Padidinkite orkaitės temperatūrą iki 225°C.

Kepkite salierus orkaitės grilyje apytiksliai 10 minučių.Skanaus!

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.