Varškės pyragas su obuolių uogiene

  • Gaminimas 3h 20min
  • Vidutinis
Varškės pyragas su obuolių uogiene

Ingredientai

Ingredientai pagrindui:

  • Sviestiniai sausainiai
     120 g
  • Sviestas
     60 g

Ingredientai įdarui:

  • Virti ryžiai
     375 g
  • Varškės sūris
     175 g
  • Plakamoji grietinėlė
     200 ml
  • Cukrus
     50 g
  • Vanilinis cukrus
     2 šaukštelis (-iai)
  • Želatina
     2 šaukštelis (-iai)
  • Vanduo
     3 šaukštas (-ai)

Ingredientai obuolių uogienei:

  • Obuoliai
     3 vnt.
  • Cukrus
     50 g
  • Citrinos sultys
     2 šaukštas (-ai)
  • Cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite pagrindą. Susmulkinkite sausainius ir sumaišykite juos su tirpintu sviestu.

Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Pagrindo tešlą tolygiai paskirstykite kepimo inde ir drėgnais pirštais paspauskite prie dugno. Formą su pagrindu dėkite į šaldytuvą.

Sumaišykite virtus, atvėsintus ryžius ir varškę. Išplakite grietinėlę iki standumo. Po vieną šaukštą (atsargiai, kad nesukristų) dėkite grietinėlės, cukraus ir vanilinio cukraus į ryžių masę. Švelniai paplakite.

Želatiną išbrinkinkite 3 valg. š. šalto vandens. Ištirpinkite išbrinkusią želatiną garų vonelėje.

Lėtai maišydami, plona srovele supilkite želatiną į kitus ingredientus.

Viską sumaišykite ir supilkite įdarą ant paruošto pagrindo.

Padėkite pyragą į šaldytuvą bent 3 valandoms.

Paruoškite obuolių uogienę. Nulupkite obuolius, išimkite šerdis. Supjaustykite obuolius smulkiais gabalėliais.

Suberkite susmulkintus obuolius į puodą su cukrumi ir trupučiu vandens.

Patroškinkite apie 15 minučių, kol obuoliai suminkštės.

Atvėsinkite ir tyrę išplakite trintuvu.

Galiausiai įmaišykite citrinos sultis ir cinamoną.

Patiekite pyragą su obuolių uogiene, galite pabarstyti cinamonu.

Skanaus!

Panašūs receptai

Matcha tiramisu

30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė