Varškės pyragas su kriaušėmis ir šaltalankiu kremu

  • Gaminimas 1h 20min
  • Lengvas
Varškės pyragas su kriaušėmis ir šaltalankiu kremu

Ingredientai

Ingredientai pagrindui:

  • Sluoksniuota bemielė tešla
     230 g
  • Kriaušės
     5 vnt.
  • Maskarponės sūris
     700 g
  • Kiaušiniai
     4 vnt.
  • Citrina
     1 vnt.
  • Kukurūzų krakmolas
     30 g
  • Cukrus
     170 g

Ingredientai kremui:

  • Šaltalankiai
     300 g
  • Apelsinas
     1 vnt.
  • Cukrus
     60 g
  • Kukurūzų krakmolas
     10 g
  • Kiaušinių tryniai
     6 vnt.
  • Sviestas
     45 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kepimo indą padenkite sluoksniuota tešla ir kepkite 180° C temperatūroje 10 minučių.

Sudėkite visas nuluptas kriaušes arba supjaustykite jas gabalėliais.

Kiaušinius išplakite su cukrumi.

Įdėkite maskarponės sūrio, įpilkite citrinos sulčių, įberkite tarkuotą žievelę.

Įberkite kukurūzų krakmolo. Gerai išmaišykite masę.

Supilkite masę į formą ir kepkite 170° C temperatūroje 45 minutes.

Leiskite pyragui atvėsti.


Paruoškite šaltalankių kremą. Virkite šaltalankių uogas, supilkite perkoštas apelsinų sultis.

Kai masė užkais, supilkite kiaušinių trynius su krakmolu.

Maišykite, kol kremas sutirštės. Įmaišykite sviestą.

Gautą kremą pilkite ant pyrago viršaus.  Leiskite pyragui pastovėti šaldytuve bent pusantros valandos.
Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Vyšninis želė tortas

45min • Vidutinis