Užtepėlė – varškės sūrio rutulys, papuoštas granatų sėklomis

  • Paruošimas 30min ,  Gaminimas 20min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • ghi sviestas
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • švieži šalavijų lapeliai
     10 vnt.
  • varškės sūris
     220 g
  • minkštasis varškės kremas
     120 g
  • migdolų drožlės
     30 g
  • druska
     0,25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • malti juodieji pipirai
     0,25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • granatai (sėklos)
     1 vnt.
  • krekeriai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ant vidutinės ugnies pakaitinkite keptuvę ir į ją sudėkite sviestą. Jam tirpstant, suberkite į keptuvę šalavijų lapelius ir pakepinkite juos apie 2 minutes, kol taps traškūs. Kol kas sviestą su šalavijais padėkite į šalį.

Į elektrinio maišytuvo indą sudėkite minkštąjį ir sutrupintą varškės sūrius. Sumalkite juos iki vientisos masės. Tada į gautą masę suberkite migdolų drožles, šalavijų lapelius, supilkite likusį sviestą, suberkite druską ir pipirus. Nustatę mažiausią greitį, maišykite viską maišytuvu apie 1 minutę iki vientisos masės. Sūrio masę išimkite iš indo ir suformuokite gražų rutulį. Suvyniokite jį į plastikinį maišelį ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

Tuo metu granatų sėklas paskleiskite ant patiesto popierinio rankšluosčio. Tegul jos taip apdžiūsta, kol šąla sūrio rutulys.

Po pusvalandžio išimkite sūrio rutulį iš šaldytuvo ir kruopščiai apsmaigstykite jį granatų sėklomis, kad jomis būtų padengtas visas rutulio paviršius. Granatų sėklytes įspauskite pirštais, kad jos tvirčiau prisitvirtintų.

Šią užtepėlę galite patiekti tuojau pat arba palaikyti šaldytuve, kad labiau atvėstų. Patiekiama kartu su krekeriais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.