Upėtakių kepsneliai su vaisių padažu

  • Gaminimas 25min
  • Vidutinis
Upėtakių kepsneliai su vaisių padažu

Ingredientai

Patiekalo ingredientai

  • upėtakis
     4 gabalėlis (-iai)
  • bananai
     2 vnt.
  • apelsinų sultys
     1 stiklinė (-ės)
  • citrina
     1 vnt.
  • smulkinti pistacijų arba lazdynų riešutai
     3 šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • prieskoniai (gvazdikėliai, kvapieji pipirai, druska, malti juodieji pipirai)
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nuplaukite citriną ir nutarkavę žievelę išspauskite sultis. Nulupkite bananus ir supjaustykite griežinėliais, apšlakstę citrinų sultimis.

Žuvies kepsnelius apkepinkite aliejuje, pabarstykite druska, pipirais. Sumažinę ugnį įpilkite pusę stiklinės apelsinų sulčių, įdėkite kelis gvazdikėlius, kvapiųjų pipirų ir apie 10 min. troškinkite.

Žuvį išimkite, o padažą perkoškite. Supilkite likusias apelsinų ir citrinų sultis, įdėkite tarkuotą citrinos žievelę, bananų griežinėlius. Atsargiai pamaišydami pakaitinkite kelias minutes.

Keptą žuvį apliekite padažu ir pabarstykite smulkintais riešutais. Patiekite su virtais ryžiais. Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas