
Upėtakių kepsneliai su vaisių padažu
-
Paruošimas 10min , Gaminimas 15min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
upėtakių4 gabalėlis (-iai)
-
bananų2 vnt.
-
apelsinų sulčių1 stiklinė (-ės)
-
citrinos1 vnt.
-
smulkintų pistacijų arba lazdynų riešutų3 valg. šaukštas (-ai)
-
alyvuogių aliejaus3 valg. šaukštas (-ai)
-
prieskonių (gvazdikėlių, kvapiųjų pipirų, druskos, maltų juodųjų pipirų)pagal skonį
Instrukcijos
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nuplaukite citriną ir nutarkavę žievelę išspauskite sultis. Nulupkite bananus ir supjaustykite griežinėliais, apšlakstę citrinų sultimis.
Žuvies kepsnelius apkepinkite aliejuje, pabarstykite druska, pipirais. Sumažinę ugnį įpilkite pusę stiklinės apelsinų sulčių, įdėkite kelis gvazdikėlius, kvapiųjų pipirų ir apie 10 min. troškinkite.
Žuvį išimkite, o padažą perkoškite. Supilkite likusias apelsinų ir citrinų sultis, įdėkite tarkuotą citrinos žievelę, bananų griežinėlius. Atsargiai pamaišydami pakaitinkite kelias minutes.
Keptą žuvį apliekite padažu ir pabarstykite smulkintais riešutais. Patiekite su virtais ryžiais. Skanaus!