Silkė su porto vynu ir svogūnais
-
Gaminimas 12h
-
Vidutinis

Ingredientai
-
Kvapieji pipirai7 vnt.
-
Gvazdikėliai5 vnt.
-
Maistinė acto rūgštis RIMI SMART75 ml
-
Cukraus milteliai DAN SUKKER100 g
-
Vanduo150 ml
-
Raudonasis saldus vynas PORT100 ml
-
Laurų lapeliai RIMI2 vnt.
-
Porai10 cm
-
Raudonieji svogūnai1 vnt.
-
Atlantinių silkių filė gabaliukai marinate RIMI390 g
-
Krapai20 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Stambiai sumalkite pipirų žirnelius ir gvazdikėlius.
Užvirinkite actą, cukrų, vandenį, porto vyną, prieskonius ir lauro lapus. Leiskite atvėsti.
Porus nuplaukite ir supjaustykite. Nulupkite ir susmulkinkite raudonąjį svogūną. Silkę supjaustykite gabalėliais.
Stambiai sukapokite krapus.
Į stiklainį sluoksniuokite silkę, porą, svogūną ir krapus. Užpilkite marinatu ir palikite 2 dienoms.
Recepte naudojamas alkoholis
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.