Traški duonelė su sėklomis
-
Gaminimas 1h 30min
-
Vidutinis

Ingredientai
-
Sezamų sėklos100 g
-
Lukštentos moliūgų sėklos100 g
-
Saulėgrąžų sėklos RIMI100 g
-
Kukurūzų miltai100 g
-
Linų sėmenys RIMI50 g
-
Druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
Rapsų aliejus RIMI BASIC50 ml
-
Verdantis vanduo200 ml
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paprasta ir skani naminė traški duonelė be glitimo su daug įvairių rūšių sėklų. Supjaustykite ją netaisyklingais gabalėliais ir patiekite su skaniomis mišrainėmis. Taip pat puikiai tinka dovanai! Jei sunku padaryti duoną lygią, ant viršaus galima uždėti kepimo popierių ir pavolioti kočėlu.
Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C temperatūros.
Ant skardos padėkite maždaug 30 × 40 cm dydžio kepimo popierių (pirmai partijai).
Sumaišykite visus sausus ingredientus ir įmaišykite aliejų bei vandenį. Palikite išbrinkti apie 15 minučių.
Tešlą plonai paskleiskite ant skardos. Kepkite orkaitės viduryje apie 1–1,5 valandos. Ištraukite kepimo popierių su duona ant grotelių ir atvėsinkite.
Patiekti su: Sulaužykite gabalėliais ir patiekite su mėgstamomis užtepėlėmis.