Tigrinių krevečių vėrinukai

  • Gaminimas 38min
  • Lengvas
Tigrinių krevečių vėrinukai

Ingredientai

Patiekalo ingredientai

  • česnakas
     1 vnt.
  • citrinos sultys
     1 šaukštas (-ai)
  • Dižono garstyčios
     1 šaukštas (-ai)
  • rūkyta paprika
     1 šaukštelis (-iai)
  • petražolės
      sauja
  • sezamų sėklos
      pagal skonį
  • tigrinės krevetės
     1 kg
  • geltona saldžioji paprika, pjaustyta kubeliais
     1 vnt.
  • žaliosios paprikos
     1 vnt.
  • svogūnai, pjaustyti kubeliais
     2 vnt.
  • vyšniniai pomidorai, pjaustyti kubeliais
      6 vnt.
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • Citrinos
     1 vnt.
  • virti ryžiai
     250 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dideliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, česnaką (susmulkintas 2 skliteles), citrinų sultis, garstyčias, rūkytos paprikos miltelius ir petražoles, sezamo sėklas su druska ir pipirais. Sudėkite krevetes ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.

Ant iešmelių pakaitomis verkite krevetes ir daržoves. Ant kiekvieno iešmelio turėtų tilpti apie 3 krevetes. Kepkite kepsninėje apie 3 minutes, kol krevetės taps rausvos spalvos. Patiekite su citrinų skiltelėmis ir virtais ryžiais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas