Tailandietiška žuvienė

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Tailandietiška žuvienė

Ingredientai

Ingredientai:

  • lašišų filė
     450 g
  • baltosios žuvies filė (tinka ešerys, sterkas, tilapija)
     170 g
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • aitrioji paprika
     1 vnt.
  • raudoji saldžioji paprika
     1 vnt.
  • imbiero šaknis
     1 gabalėlis (-iai)
  • citrinžolės stiebelis
     1 vnt.
  • smulkinti konservuoti pomidorai
     400 g
  • šparaginės pupelės
     100 g
  • druska
      pagal skonį
  • kalendra
     15 g
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Supjaustykite žuvų filė vieno kąsnio dydžio gabaliukais ir atsidėkite.

Gilioje keptuvėje ar puode nesvylančiu dugnu įkaitinkite aliejų, sužerkite smulkintą svogūną, česnaką, aitriąją papriką, raudonąją papriką, tarkuotą imbierą ir apkepkite. Citrinžolės stiebelį sutraiškykite buku daiktu (pvz., peilio galu), kad geriau atsiskleistų skonis, ir įmeskite į keptuvę. Kai daržovės suminkštės, įdėkite pomidorus ir maišydami pakaitinkite
dar 2 min.

Į 1 litrą verdančio vandens suverskite keptuvės turinį. Tuomet atsargiai sudėkite žuvų gabalėlius ir virkite žemoje temperatūroje 6–8 min.

Nupjaukite šparaginių pupelių galiukus, perpjaukite pusiau ar padalykite į 3 dalis. Sumeskite į sriubą likus 3 min. iki virimo pabaigos. Pabarstykite druska ir pipirais.Supilstykite sriubą į lėkštes, papuoškite stambiai kapotomis kalendromis ir patiekite.
Skanaus!


Patarimas. Jei norite paįvairinti sriubos skonį, galite dalį vandens pakeisti 400 ml kokosų pieno.

Panašūs receptai