Šventinė Velykų boba

  • Gaminimas 3h
  • Sudėtingas
Šventinė Velykų boba

Ingredientai

Ingredientai:

  • šviežios mielės
     70 g
  • pienas
     400 ml
  • cukrus
     200 g
  • miltai
     1.1 kg
  • kiaušiniai
     8 vnt.
  • kiaušinių tryniai
     4 vnt.
  • sviestas
     500 g
  • vanilinis cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • druska
     1 žiupsnelis
  • aliejus
     1 šaukštas (-ai)

Razinoms paruošti:

  • apelsinų žievelės
     3 vnt.
  • razinos
     200 g
  • romas, konjakas arba brendis
     30 g

Glaistui:

  • cukraus pudra
     200 g
  • pienas
     2 šaukštas (-ai)
  • citrina
     1 skiltelė (-ės)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ištirpinkite mieles šiltame piene, maišydami įberkite 1 šaukštą cukraus. Nenustodami maišyti suberkite pusę miltų, įmuškite 4 kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų, druską.  Gerai išmaišykite. 

Tada suberkite likusius miltus ir įmuškite likusius kiaušinius. Gerai išmaišykite.

Kitame dubenyje išplakite iki purios masės 4 trynius su cukrumi. 

Į mielinę tešlą po šaukštą dėkite išplaktų trynių ir minkšto sviesto, išmaišykite ir vėl kartokite procesą, kol sudėsite visus plaktus trynius ir sviestą. Išmaišykite tešlą iki vientisos masės. 

Patepkite tešlos paviršių aliejumi ir kildinkite apie 1,5 val. šiltoje vietoje. 

Razinas nuplaukite ir užpilkite romu. Tai geriausia padaryti iš vakaro. Razinas apibarstykite trupučiu miltų ir permaišykite. Suberkite jas į tešlą ir išmaišykite. 

Imkite aukštą formą su skyle ir supilkite tešlą. Svarbu, kad indas nebūtų pripildytas  iki viršaus, nes tešla pakils. 

Palikite tešlą pakilti apie 1 valandą šiltoje vietoje. 

Velykų bobą kepkite orkaitėje 175 °C temperatūroje apie 40–50 min. Iškepusį pyragą atvėsinkite kepimo formoje ir išimkite. 

Pasigaminkite glaistą. Į dubenį suberkite cukraus pudrą ir maišydami supilkite pieną ir citrinos sultis. Labai gerai išmaišykite. Jeigu glaistas per tirštas, įpilkite dar šlakelį pieno. Glaistą užpilkite ant Velykų bobos.

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Varškėčiai

20min • Lengvas

Morkų pyragas

1h 30min • Vidutinis

„Pinokio“ tortas

1h • Vidutinis