Su nerafinuotu cukrumi keptos kriaušės su migdolais ir vaniliniu kremu

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Su nerafinuotu cukrumi keptos kriaušės su migdolais ir vaniliniu kremu

Ingredientai

Vanilinis kremas

  • riebi grietinė
     100 ml
  • cukraus pudra
     1 šaukštas (-ai)
  • vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)

Su nerafinuotu cukrumi keptos kriaušės su migdolais

  • kietos kriaušės
     3 vnt.
  • sviestas arba margarinas
     2 šaukštas (-ai)
  • nerafinuotas cukrus
     2 šaukštas (-ai)
  • migdolų drožlės
     40 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dangiško skonio desertas, kurį paprasta paruošti ir kuriame susipina skirtingos konsistencijos. Kriaušės supjaustomos ir kepamos kartu su nerafinuotu cukrumi. Migdolų drožlės duoda traškumo, o kreminis vanilinis kremas gražiai suriša desertą.
Kremas: suplakite riebią grietinę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi iki kietos masės.
Kriaušės: nulupkite kriaušes, išimkite sėklas, supjaustykite 2 cm dydžio gabaliukais. Kepkite kriaušes maistiniuose riebaluose 2–3 min. Apibarstykite cukrumi ir kepkite dar porą minučių. Sudėkite migdolus ir sumaišykite su kriaušėmis.
Patiekite kriaušes su vaniliniu kremu.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Citrininis tiramisu

40min • Vidutinis

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis