Sotūs obuolių keksiukai su saulėgrąžų sėklomis

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Sotūs obuolių keksiukai su saulėgrąžų sėklomis

Ingredientai

Keksiukai

  • mielės
     25 g
  • vanduo (37 laipsnių)
     300 ml
  • skystas margarinas
     50 ml
  • ruginiai dribsniai
     85 g
  • kviečių sėlenos
     40 g
  • saulėgrąžų sėklos
     40 g
  • neskaldyti linų sėmenys
     40 g
  • druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • gabaliukais pjaustytas obuolys
     1 vnt.
  • šviesusis sirupas
     50 ml
  • kvietiniai miltai
     330 g

Aptepimas

  • vanduo
      pagal skonį
  • saulėgrąžų sėklos
      pagal skonį

Sūrio kremas

  • tarkuotas liesas sūris
      pagal skonį
  • varškė
      pagal skonį
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šįkart apie duonos ir obuolių keksiukus, puikiai tinkančius užkandžiui ar pusryčiams. Obuolių keksiukai apibarstomi saulėgrąžų sėklomis ir patiekiami su skaniu sūrio kremu, kurį pagaminsite iš lieso sūrio ir varškės.
Sutrupinkite mieles tešlos dubenyje, išmaišykite jas su vandeniu. Įmaišykite margariną, ruginius dribsnius, kviečių sėlenas, saulėgrąžų sėklas, linų sėmenis ir druską. Palikite kilti apie 10 min.
Sudėkite obuolio gabaliukus, sirupą ir kvietinius miltus, maišykite tešlą apie 5 min. maišytuvu. Palikite kepimo padėklu uždengtą tešlą kilti apie 30 min.
Išdėliokite 12 amerikietiškų vidutinio dydžio keksiukų formų ant skardos (12 vnt.) Paskirstykite tešlą formelėse. Palikite kilti uždengtus kepimo padėklu apie 30 min.
Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C.
Aptepkite vandeniu ir apibarstykite saulėgrąžų sėklomis. Kepkite orkaitės viduryje 15 min. Palikite keksiukus atvėsti ant grotelių. Patiekite su sūrio kremu.
Sūrio kremas: sumaišykite tarkuotą liesą sūrį ir varškę, pagardinkite druska ir pipirais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Citrininis tiramisu

40min • Vidutinis

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis