Sluoksniuotas uogų ir špinatų glotnutis

  • Gaminimas 7min
  • Lengvas
Sluoksniuotas uogų ir špinatų  glotnutis

Ingredientai

Raudonojo sluoksnio ingredientai:

  • uogos
     250 g
  • šaldytos vyšnios
     100 g
  • medus (neprivaloma)
     1 šaukštas (-ai)

Žalio sluoksnio ingredientai:

  • špinatai
     100 g
  • mėta
      3 vnt. lapelių
  • bananas
     1 vnt.
  • avokadas
     0.5 0.5 vnt.
  • žalioji citrina
     0.5 vnt.
  • vanduo
     250 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pagaminkite raudonąjį sluoksnį. Elektriniu trintuvu iki vientisos masės sutrinkite uogas (tinka braškės, gervuogės, mėlynės, avietės) ir medų.

Supilkite į taures ar puodelius.

Pagaminkite žaliąjį sluoksnį. Bananą supjaustykite griežinėliais ir užšaldykite. Avokadą supjaustykite kubeliais. Išspauskite citrinos sultis. Elektriniu trintuvu sutrinkite visus žaliojo sluoksnio ingredientus iki vientisos masės.

Supilkite į puodelius ant raudonojo sluoksnio. Papuoškite uogomis ir mėtų lapeliais.

Patarimas. Jei norite, kad žaliasis sluoksnis būtų tirštesnis, pilkite mažiau vandens.

Jei norite, kad jis būtų skystesnis, įpilkite daugiau vandens.

Panašūs receptai

Šaldytų uogų kokteilis

11min • Lengvas

Varškėčiai

20min • Lengvas