Sluoksniuotas jūros gėrybių pyragas

  • Gaminimas 3h
  • Vidutinis
Sluoksniuotas jūros gėrybių pyragas

Ingredientai

Pagrindas

  • Sviestinė mielinė tešla
     400 g

Kremas

  • Filadelfijos sūris
     300 g
  • Šaltai rūkyta lašiša
     100 g
  • Graikiškas jogurtas
     3 šaukštas (-ai)
  • Citrinos žievelė ir sultys
     0.5 vnt.
  • Petražolės (smulkintos)
     1 šaukštas (-ai)

Viršutinis kremas

  • Filadelfijos sūris
     100 g
  • Citrinų sultys
      pagal skonį
  • Graikiškas jogurtas
     2 šaukštas (-ai)

Papuošimas

  • Virtos krevetės
     100 g
  • Lašišų ikrai
     60 g
  • Žalumynai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Tešlos sluoksnius dėkite ant kepimo popieriaus į dvi kepimo formas ir kepkite 18 - 20 min.

Atvėsinkite.

Filadelfijos sūrį sumaišykite su smulkinta rūkyta lašiša, petražolėmis, citrinos žievele ir sultimis.

Dėkite jogurto, kad masė būtų tirštesnė.

Tarp sluoksnių tepkite įdarą ir palikite įsigerti bent 2 valandas šaldytuve.

Pasigaminkite viršutinį kremą ir ištepkite pyrago viršų.

Papuoškite krevetėmis, ikrais ir žalumynais.

Panašūs receptai

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis