Skumbrės su saldžiosiomis bulvėmis

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Skumbrės su saldžiosiomis bulvėmis

Ingredientai

  • atlantinės skumbrės
     3 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • grūdėtos garstyčios „Dijon“
     1 šaukštelis (-iai)
  • paprikų milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Ciberžolė
     1 šaukštelis (-iai)
  • kuminas
     1 šaukštelis (-iai)
  • malta kalendra
     1 šaukštelis (-iai)
  • Geltonojo kario pasta
     3 šaukštas (-ai)
  • Valgomieji batatai
     2 vnt.
  • raudonieji svogūnai
     2 vnt.
  • žiediniai kopūstai
     1 vnt.
  • vyšniniai pomidorai
     200 g
  • konservuoti avinžirniai
     400 g
  • Fasuota kalendra
      patiekiant

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Saldžiąsias bulves supjaustykite 2 cm dydžio gabalėliais. Svogūnus nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, žiedinį kopūstą – mažais žiedynais, pomidorus – ketvirčiais.
Dubenyje sumaišykite aliejų, garstyčias su prieskoniais, kario pasta. 1 šaukštą prieskonių mišinio atidėkite, kitą dalį supilkite į kepimo skardą. Daržoves, išskyrus pomidorus, sudėkite į kepimo skardą ir išmaišykite su prieskonių mišiniu. Kepkite apie 30 minučių 180 °C temperatūros orkaitėje, kol daržovės suminkštės.
Sudėkite avinžirnius ir pomidorus, išmaišykite su keptomis daržovėmis, sudėkite skumbres, aptepkite prieskonių miši-niu ir grąžinkite skardą į orkaitę. Kepkite apie 10 minučių, kol žuvis iškeps. Užbarstykite kapotų kalendrų ant patiekalo ir patiekite.

Panašūs receptai

Dorados, keptos druskoje

1h 30min • Lengvas

Menkės su lęšiais

55min • Vidutinis

Įdarytos paprikos

50min • Lengvas

Japoniška MISO sriuba

35min • Lengvas