Sidabrinis kuprys su morkų koše ir žirneliais

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Sidabrinis kuprys su morkų koše ir žirneliais

Ingredientai

Patiekalo ingredientai

  • sidabrinis kuprys
     600 g
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • morkos
     400 g
  • užšaldyti žirneliai
     250 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Sidabrinį kuprį nuskuskite ir supjaustykite riekelėmis (4 gabaliukai po 150 g.). Pabarstykite druska, pipirais ir palikite šaltai marinuotis 5–10 min. Tuomet pašaukite į iki 180 0C įkaitintą orkaitę 15–20 min.

Morkas nuskuskite ir virkite, kol suminkštės. Tuomet sutrinkite elektriniu trintuvu. Įberkite druskos, pipirų ir išmaišykite. Šaldytus žirnelius virkite pasūdytame vandenyje 2 min. Į gilesnį pusdubenį sukrėskite morkų masę. Ant jos suberkite žirnelius. Ant viršaus dėkite keptą žuvį.

Skanaus!

Patarimas. Morkų košę galite paskaninti sviestu arba grietinėle.

Patarimas. Žuvį galite kepti nepjaustytą. Prieš tai ją pamarinuokite bent 20 min.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas