Sicilietiškas tuno kepsnys

  • Gaminimas 35min
  • Vidutinis
Sicilietiškas tuno kepsnys

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • tuno filė
     400 g
  • druska
      pagal skonį
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)

Garnyrui:

  • nedidelis svogūnas
     1 vnt.
  • paprikos
     2 vnt.
  • žaliosios alyvuogės be kauliukų
      13 vnt.
  • slyviniai pomidorai
      2 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     4 šaukštas (-ai)
  • kaparėliai
     1 šaukštas (-ai)
  • raudonėliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • bazilikas
     2 šaukštas (-ai)
  • mėta (neprivaloma)
     2 šaukštas (-ai)
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Lengvai paruošiamas, pilnas skonių tuno kepsnys – tai puikus pasirinkimas, norint pasigaminti žuvį kiek kitaip, nei visada. Tunas bus iškeptas iki tobulumo, o žolelės suteiks nepaprastą aromatą bei skonį.

Tuną supjaustykite į 4 dalis po ~100 g, pabarstykite druska ir atsidėkite.

Kol žuvis marinuojasi, paruoškite  garnyrą.

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, paprikas – norimo dydžio juostelėmis, alyvuoges – per pusę, susmulkinkite pomidorus ir sukapokite česnaką (1 skiltelę).

Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite svogūnus, kol pagels. Sumeskite česnakus, pakaitinkite dar 30 sek. ir išjunkite kaitrą. Sumeskite pomidorus, alyvuoges, paprikas, kaparėlius, prieskonines žoleles ir pipirus. Jei kaparėliai ir alyvuogės nėra labai sūrūs, pasūdykite. Viską išmaišykite.

Gerai įkaitinkite rantytą keptuvę, įpilkite aliejaus ir kepkite tuną po 2 min. iš abiejų pusių, kol susidarys plutelė. Vidus turi lengvai sušilti, bet nepakeisti spalvos. Kitaip žuvis taps kieta.

Paruoštą garnyrą sukrėskite į lėkštes, ant viršaus uždėkite tuną.

Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas