Salotos su grilyje keptu Holloumi sūriu, bolivine balanda ir arbūzu

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 10min
  • Lengvas

Ingredientai

Indridientai:

  • Sūris ICA HALLOUMI
     200 g
  • Arbūzas (geriau besėklis)
     500 g
  • Juodoji bolivinė balanda
     100 g
  • Gražgarstės
     100 g
  • Kedrinių pinijų riešutai
     50 g
  • Plonai supjaustytas vytintas kumpis
     80 g

Užpilo ingridientai:

  • Alyvuogių aliejus
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • Žaliųjų citrinų žievelės ir sulčių
     1 vnt.
  • Medus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • Mėtų lapeliai
     
  • Jūros druska
     
  • Juodieji pipirai
     

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

HALLOUMI sūrį supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais.

Grilį įkaitinkite iki vidutinės temperatūros, groteles patepkite 1 šaukštu alyvuogių aliejaus. Sūrį kepkite po 1–2 minutes iš abiejų pusių, arba kol jis pasidarys gražios auksinės spalvos. Iškeptą sūrį palikite šiek tiek atvėsti.

Pasiruoškite užpilą: visus užpilui skirtus ingredientus maisto smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės.

Arbūzą supjaustykite nedideliais kvadratukais.

Bolivinę balandą išvirkite pagal instrukciją, nurodytą ant pakelio, tada leiskite atvėsti.

Į lėkštes dėkite gražgarstes, virtas atvėsintas bolivines balandas, arbūzo gabaliukus, kedrines pinijas, vytintą kumpį ir užpilkite užpilu.

Šalia į tą pačią lėkštę guldykite grilyje kepto HALLOUMI sūrio gabaliukus.

Patiekite kaip gaivius lengvus pietus ar vakarienę, arba spalvingą patiekalą.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!