Salotos su grilyje keptu Holloumi sūriu, bolivine balanda ir arbūzu

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 10min
  • Lengvas

Ingredientai

Indridientai:

  • Sūris ICA HALLOUMI
     200 g
  • Arbūzas (geriau besėklis)
     500 g
  • Juodoji bolivinė balanda
     100 g
  • Gražgarstės
     100 g
  • Kedrinių pinijų riešutai
     50 g
  • Plonai supjaustytas vytintas kumpis
     80 g

Užpilo ingridientai:

  • Alyvuogių aliejus
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • Žaliųjų citrinų žievelės ir sulčių
     1 vnt.
  • Medus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • Mėtų lapeliai
     
  • Jūros druska
     
  • Juodieji pipirai
     

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

HALLOUMI sūrį supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais.

Grilį įkaitinkite iki vidutinės temperatūros, groteles patepkite 1 šaukštu alyvuogių aliejaus. Sūrį kepkite po 1–2 minutes iš abiejų pusių, arba kol jis pasidarys gražios auksinės spalvos. Iškeptą sūrį palikite šiek tiek atvėsti.

Pasiruoškite užpilą: visus užpilui skirtus ingredientus maisto smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės.

Arbūzą supjaustykite nedideliais kvadratukais.

Bolivinę balandą išvirkite pagal instrukciją, nurodytą ant pakelio, tada leiskite atvėsti.

Į lėkštes dėkite gražgarstes, virtas atvėsintas bolivines balandas, arbūzo gabaliukus, kedrines pinijas, vytintą kumpį ir užpilkite užpilu.

Šalia į tą pačią lėkštę guldykite grilyje kepto HALLOUMI sūrio gabaliukus.

Patiekite kaip gaivius lengvus pietus ar vakarienę, arba spalvingą patiekalą.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.