Salotos su burokėliais, baltosiomis pupelėmis ir riešutų sviesto padažu

  • Paruošimas 25min ,  Gaminimas 25min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai

  • virti burokėliai
     600 g
  • bulvės „Gourmet“
     5 vnt.
  • baltosios pupelės
     400 g
  • išlukštentos saulėgrąžos
     150 g
  • švieži bazilikai
      papuošimui
  • aliejus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • druska
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)

Riešutų sviesto padažui:

  • traškus lazdyno riešutų sviestas „Meridian“
     170 g
  • vanduo
     80 ml
  • sojų padažas
     3 valg. šaukštas (-ai)
  • druska
     1 arbat. šaukštelis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Virtus burokėlius supjaustykite kubeliais. 

Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite ir supjaustykite kaip burokėlius. 

Saulėgrąžas pakepinkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 2–4 min. 

Padažo ingredientus sumaišykite. 

Dubenyje sumaišykite burokėlius, bulves, pupeles, riešutų padažą. Prieš patiekdami salotas, palaikykite  mažiausiai 15 min., kad susigertų skoniai. Salotas apibarstykite saulėgrąžomis, papuoškite bazilikais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.