Salotos su burokėliais, baltosiomis pupelėmis ir riešutų sviesto padažu

  • Gaminimas 50min
  • Lengvas
Salotos su burokėliais, baltosiomis pupelėmis ir riešutų sviesto padažu

Ingredientai

Ingredientai

  • virti burokėliai
     600 g
  • bulvės
     5 vnt.
  • baltosios pupelės
     400 g
  • išlukštentos saulėgrąžos
     150 g
  • švieži bazilikai
      papuošimui
  • aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • druska
     0.5 šaukštelis (-iai)

Riešutų sviesto padažui:

  • traškus lazdyno riešutų sviestas „Meridian“
     170 g
  • vanduo
     80 ml
  • sojų padažas
     3 šaukštas (-ai)
  • druska
     1 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Virtus burokėlius supjaustykite kubeliais. 

Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite ir supjaustykite kaip burokėlius. 

Saulėgrąžas pakepinkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 2–4 min. 

Padažo ingredientus sumaišykite. 

Dubenyje sumaišykite burokėlius, bulves, pupeles, riešutų padažą. Prieš patiekdami salotas, palaikykite  mažiausiai 15 min., kad susigertų skoniai. Salotas apibarstykite saulėgrąžomis, papuoškite bazilikais.

Panašūs receptai

Tofu sūrio pyragas

3h • Lengvas