Šaldytas jogurto desertas su granatais ir imbieriniais sausainiais

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Šaldytas jogurto desertas su granatais ir imbieriniais sausainiais

Ingredientai

  • granatas
     0.5 vnt.
  • graikiškas jogurtas
     200 ml
  • medus
     2 šaukštas (-ai)
  • imbieriniai sausainiai
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šaldyti granatų ir imbierinių sausainių skonio jogurto desertai puikiai tinka kaip paprastas užkandis arba kai norisi ko nors šiek tiek saldžiau. Granato sėklos suteikia šiek tiek rūgštumo, o trupinti imbieriniai sausainiai suteikia jogurtiniam desertui gero prieskonio.

Perpjaukite granatą ir išimkite sėklas (arba atitirpinkite šaldytas sėklas).
Sumaišykite jogurtą, medų ir granato sėklas. Ant padėklo arba lėkštės paklokite kepimo popierių (apie 20 × 20 cm dydžio). Užtepkite masę ant kepimo popieriaus.
Susmulkinkite imbierinius sausainius ir apibarstykite jais. Įdėkite į šaldiklį ne trumpiau kaip dviem valandoms.
Sulaužykite desertą gabaliukais ir patiekite.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis