Šaldytas gervuogių jogurto desertas

  • Gaminimas 15min
  • Lengvas
Šaldytas gervuogių jogurto desertas

Ingredientai

Ingredientai:

  • Graikiškas jogurtas
     300 g
  • Pienas
     100 ml
  • Vanilinis cukrus
     2 šaukštas (-ai)
  • Medus
     2 šaukštas (-ai)
  • Gervuogės
     125 g
  • Šviežiai spaustos žaliųjų citrinų sultys
     1 šaukštas (-ai)
  • Mediniai pagaliukai
     24 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 24 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Sumaišykite jogurtą su 1 šaukštu vanilinio cukraus, medumi ir laimų sultimis.

Gervuoges sutrinkite su pienu ir likusiu cukrumi.

Gautą gervuogių masę sumaišykite su graikiško jogurto mase ir išpilstykite į mažas silikonines kanelių formeles. Galite įsmeigti medinius pagaliukus – bus kaip ledai.

. Palaikykite šaldytuve mažiausiai 4 valandas, geriausia – per naktį.

Išimkite iš formelių ir patiekite papuošę gervuogėmis arba skanaukite kaip ledus ant pagaliuko

Panašūs receptai

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė