Šaksuka su plikytų sėklų ir prieskonių „karūna“

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Šaksuka su plikytų sėklų ir prieskonių „karūna“
Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

Ingredientai

  • Ekologiški svogūnai I LOVE ECO
     1 vnt.
  • Ekologiškas pomidorų padažas I LOVE ECO
     1 šaukštas (-ai)
  • Čili dribsniai I LOVE ECO
     1 žiupsnelis
  • Pjaustyti pomidorai I LOVE ECO
     1 pakuotė (-ės)
  • Vyšniniai pomidorai
     1 sauja
  • Česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • Malta kalendra
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • za'atar pieskoniai
      1 šaukštelis (galit keisti trupučiu mėtos, čiobrelio, sezamų ir druskos)
  • Kiaušiniai
     4 vnt.
  • Aliejus
      Kepimui
  • Duona
      Patiekimui

Prieskonių „karūnai“

  • Aliejus
     30 g
  • Sezamų sėklos
     0.5 šaukštas (-ai)
  • Česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • Maltos kalendros
     1 šaukštelis (-iai)
  • Prieskoninis kuminas
     1 šaukštelis (-iai)
  • Čili dribsniai I LOVE ECO
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Pankolio sėklos
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • šviežios mėtos, kalendros, bazilikai
     1

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Jau laikas ruoštis ir galvoti, ką gero patiekti ant Velykų stalo! Mano šeimoje tradicija visuomet būdavo šventiniai pusryčiai - nes kiaušiniai juk pusryčių atributas. Žadu ir šiemet tradicijų nelaužyti, tad su „Rimi“ paruošėm toooooookio kvapnumo ir skanumo šakšuką, kad bet kurį stalą paversti šventiniu galima!

 

Akcentas čia yra nerealaus kvapnumo plikytų sėklų ir prieskonių  „karūna“. Pabandykit kartą ir norėsis dėti visur.

Pagrindinius ekologiškus produktus randu „Rimi“ parduotuvėse - labai dažnai renkuosi būtent „I love eco“ liniją, nes ji išsiskiria puikia kokybe.

Ant aliejaus pakepinkite smulkintą svogūną ir česnaką kol suminkštės. Dėkite pomidorų pastą, berkite druską, kalendrą, za'atar, čili ir pakepinkite minutę.
Suberkite pusiau perpjautus pomidoriukus, supilkite konservuotus pomidorus ir palaukite, kol pradės burbuliuoti. Paragaukite, ar netrūksta druskos.
Šaukštu padarykite duobutes kiaušiniams ir juos įkulkite. Uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą ir kepkite apie 10min, kol sutvirtės baltymas. Labai svarbu neperkepti!
Kol kepa, stipriai įkaitinkite 30g aliejaus. Į karščiui atsparų indą suberkite visus likusius prieskonius (išskyrus žoleles), juos užpilkite karštu aliejumi ir gerai išmaišykite.
Šakšuką patiekite iškart, pašlakstę plikytais prieskoniais ir pabarstę žolelėmis.

Panašūs receptai

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis