Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Sviestą supjaustykite mažais gabalėliais. Sumaišykite su miltais ir sutrinkite šakute arba virtuviniu kombainu iki purios masės. Įpilkite vandens. Greitai sumaišykite į tešlą.
Tešlą įspauskite į ilgą skardą (apie 34x40 cm, 8 vnt.). Apačią subadykite šakute. Leiskite atvėsti apie 30 minučių.
Orkaitę įkaitinkite iki 200°C.
Smidrus supjaustykite gabalėliais.
Nuplaukite ir supjaustykite porą. Smidrus pakepinkite apie 3 minutes su šiek tiek aliejaus keptuvėje, dėkite į lėkštę. Porus taip pat apkepkite su šiek tie aliejaus, kol suminkštės. Pagardinkite druska, sudėkite į lėkštę. Tada likusiame aliejuje apkepkite špinatus. Įspauskite česnaką ir pagardinkite druska bei pipirais. Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
Susmulkinkite krapus. Suplakite kiaušinius, pieną, plakamą grietinėlę, druską ir pipirus. Įmaišykite krapus. Užpildykite pyrago pagrindą daržėmis. Supilkite kiaušinių plakinį, sudėkite tarkuotą sūrį bei pomidorų griežinėlius.