Rožiniai sausainiai

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Rožiniai sausainiai

Ingredientai

  • Miltai
     210 g
  • Tirpi kava
     1.5 šaukštas (-ai)
  • Kukurūzų krakmolas
     2 šaukštelis (-iai)
  • Maistinė soda
     0.75 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • Sviestas RIMI
     110 g
  • Cukrus RIMI
     100 g
  • Rudas cukrus
     70 g
  • Kiaušiniai
     1 vnt.
  • Vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • Actas
     1 šaukštelis (-iai)
  • Raudoni maistiniai dažai (želė)
     10 g

  • Sviestas RIMI
     60 g
  • Kreminis sūris
     85 g
  • Miltelinis cukrus
     130 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dubenyje sumaišykite miltus, tirpios kavos miltelius, kukurūzų krakmolą, soda ir druską.

Atskirame dubenyje išsukite sviestą su cukrumi. Įmuškite kiaušinius, sudėkite vanilinį cukraų, actą ir dažus.

Sumaišykite šlapius ir sausus ingredientus.

Iš gautos masės, valgomuoju šaukštu formuokite vienodo dydžio sausainius ir sudėkite ant kepimo popieriaus. 

Kepkite 180°C 7-9 min. kol viršus išdžius, išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

Įdaro ingredientus suplakite į vientisą masę.

Tepkite įdarą ant vieno sausainio, uždėkite antrą sausainį ant viršaus. 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis