Rabarbarų čatnis

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Rabarbarų čatnis

Ingredientai

  • Rabarbarai
     500 g
  • Geltonasis svogūnas
     1 vnt.
  • Česnakai
     2 skiltelė (-ės)
  • Raudonoji aitrioji paprika
     1 vnt.
  • Medus
     75 ml
  • Raudonojo vyno actas
     2 šaukštas (-ai)
  • Druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • Imbierų šaknys
     1 šaukštas (-ai)

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nuostabus rabarbarų čatnis, tinkantis prie daugelio grilio patiekalų. Rabarbarus, svogūnus ir aitriąją papriką lėtai virkite kartu su medumi, actu ir druska, kol išvirs skanus čatnis, kuriam su imbieru galėsite suteikti lengvą citrusinių vaisių natą. Čatnį laikykite šaltai.
Rabarbarus nulupkite (prireikus) ir supjaustykite mažais gabalėliais. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnaką. Nuplaukite aitriąją papriką, išskobkite sėklas ir ją smulkiai supjaustykite.

Į puodą įdėkite rabarbarus, svogūnus ir aitriąją papriką. Pridėkite medaus, acto ir druskos. Virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol čatnis patirštės. Pagardinkite šviežiai sutarkuotu imbieru ir supilkite į stiklainius.

Čatnį laikykite šaldytuve. Tinka prie keptos arba ant grotelių keptos mėsos ar vištienos.

Panašūs receptai

Bruknių uogienė

30min • Lengvas