Pikantiškas troškinys su raudonosiomis paprikomis ir morkomis

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas
Pikantiškas troškinys su raudonosiomis paprikomis ir morkomis

Ingredientai

Ingredientai:

  • aguročiai
     1.4 kg
  • raudonoji paprika
     1 vnt.
  • didelė morka
     1 vnt.
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • pomidoras
     1 vnt.
  • daržovių sultinys
     150 ml
  • kario prieskoniai
     1 šaukštelis (-iai)
  • aitriųjų paprikų milteliai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Susmulkinkite svogūnus ir česnaką (3 skilteles). Morkas nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Raudonąją papriką supjaustykite nedideliais gabaliukais, aguročius – vidutinio dydžio kubeliais. Pomidorą nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais.

Į prikaistuvį storomis sienelėmis įpilkite augalinio aliejaus. Apkepinkite svogūnus, kol pagels.

Tada suberkite morkas ir česnaką, pakepinkite dar 3–4 minutes.

Sudėkite susmulkintą raudonąją papriką, kubeliais supjaustytą pomidorą, įberkite kario, paprikos miltelių. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite 3 minutes.

Tada į prikaistuvį suverskite supjaustytus aguročius ir supilkite daržovių sultinį. Paskaninkite druska ir pipirais. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 10 minučių pamaišydami, kol aguročiai suminkštės.

Patiekite kaip vegetarišką troškinį dubenėlyje arba kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo.

Panašūs receptai