Persimonų ir apelsinų pyragas

  • Gaminimas 1h 40min
  • Vidutinis
Persimonų ir apelsinų pyragas

Ingredientai

Ingredientai pagrindui:

  • Viso grūdo miltai
     250 ml
  • Kvietiniai miltai
     80 g
  • Vanilės kvapioji medžiaga
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • Cinamonas
     2 šaukštelis (-iai)
  • Malti kardamonai
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • Kepimo milteliai
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • Druska
      žiupsnelis
  • Apelsinas
     1 vnt.
  • Cukrus
     100 g
  • Rudasis cukrus
     150 g
  • Persimonai (nulupti, stambiai tarkuoti)
     350 g
  • Sviestas
     240 g
  • Kiaušiniai
     4 vnt.
  • Pienas
     60 ml
  • Karijų riešutai (smulkinti)
     100 g

Ingredientai kremui:

  • Kreminis sūris
     300 g
  • Cukrus
     2 šaukštas (-ai)
  • Druska
      žiupsnelis

Ingredientai papuošimui:

  • Pjaustytas persimonas
     18 skiltelė (-ės)
  • Apelsinas
     10 skiltelė (-ės)
  • Mėgstami riešutai, rozmarinas, cinamono lazdelės
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 180° C temperatūros.

Kepimui naudokite 23 cm skersmens apvalią arba 10 x 25 cm dydžio stačiakampę kepimo formą. Prieš kepdami paruoškite formą, padenkite ją kepimo popieriumi. 

Į dubenį sudėkite tarkuotą apelsino žievelę ir šiek tiek cukraus. Lengvai patrinkite pirštais, kad iš žievelės išsiskirtų eteriniai aliejai.
 

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su prieskoniais, druska, kepimo milteliais ir cukrumi.

Dėkite tarkuotus persimonus, sviestą, pieną ir kiaušinius į miltų masę.

Viską maišykite, kol susidarys vientisa tešla.

Suberkite riešutus ir išmaišykite.

Supilkite tešlą į formą ir kepkite apie 60–70 minučių, kol patikrinus mediniu pagaliuku tešla nebelips prie jo.

Išimkite pyragą iš orkaitės, leiskite jam atvėsti bent 1 valandą formoje. Tuomet ištraukite jį ir padėkite ant karščiui atsparaus stovo, kad visiškai atvėstų.
 

Paruoškite kremą. Šviežią kreminį sūrį, cukrų ir druską sudėkite į dubenį ir plakite mažu greičiu, kol kremas taps stangrus ir tvirtas.

Tepkite kremą ant torto ir papuoškite pjaustytais persimonais, apelsinais, mėgstamais riešutais ir kitais prieskoniais.
Skanaus!

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis