Orkaitėje skrudintos vynuogės su rozmarinu

  • Gaminimas 45min
  • Lengvas
Orkaitėje skrudintos vynuogės su rozmarinu

Ingredientai

  • Mėlynosios vynuogės
     500 g
  • Alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • Druskos dribsniai ICA
     1 žiupsnelis
  • Fasuotas rozmarinas
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Saldžiarūgštė kaimiška duona
     6 gabalėlis (-iai)
  • Rikotos sūris
     250 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
Vynuoges nuplaukite ir gerai nusausinkite.
Vynuoges sudėkite ant kepimo skardos. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pagardinkite druska ir rozmarinu.
Kepkite orkaitėje apie 30 minučių. Leiskite šiek tiek atvėsti.
Paskrudinkite duoną. Ant duonos užtepkite rikotą ir uždėkite vynuogių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas
Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

Sviestinis obuolių pyragas

1h 30min • Lengvas