Orkaitėje kepta žuvis su česnakų ir citrinų padažu

  • Gaminimas 50min
  • Vidutinis
Orkaitėje kepta žuvis su česnakų ir citrinų padažu

Ingredientai

Ingredientai

  • menkių filė (tinka ir šaldyta)
     600 g
  • bulvės
     900 g
  • cukinija
     1 vnt.
  • raudonieji svogūnai
     2 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį
  • petražolės
     20 g
  • citrina
     0.5 vnt.
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • jogurtas
     2 stiklinė (-ės)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Jeigu naudosite šaldytą žuvį, ją atitirpinkite. Įkaitinkite orkaitę iki 225 ° C.

Nuskuskite ir supjaustykite bulves apie 0,5 cm storio riekelėmis, o cukinija 1 cm storio riekelėmis. Nulupkite ir supjaustykite svogūną žiedais. Sudėkite dažoves ant skardos ir apšlakstykite aliejumi bei pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje apie 25 min.

Išimkite daržoves iš orkiatės ir sumažinkite kaitrą iki 200 ° C. Ant keptų daržovių uždėkite žuvies gabalėlius, pagardintus druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje dar apie 10 min.

Susmulkinkite petražoles bei česnaką ir išspauskite citrinos sultis, viską sumaišykite su jogurtu. Pagardinkite druska ir pipirais.

Panašūs receptai