Obuolių kompotas su citrina ir kardamonu

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Obuolių kompotas su citrina ir kardamonu

Ingredientai

  • obuoliai
     1.5 kg
  • vanilės ankštis
      1 vanilės ankštis
  • kardamono sėklos
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • vanduo
     200 ml
  • cukrus
     200 ml
  • spaustos citrinų sultys
     1 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Senovinis kompotas yra puikus būdas panaudoti tiek savo, tiek kitų derliaus obuolius. Obuolių kompotas laikosi apie dvi savaites šaldytuve, tačiau jį galima užšaldyti ir vėliau pasimėgauti. Labai skanu pusryčiams prie košės ar jogurto arba kaip desertas su vaniliniais ledais ir trupintais sausainukais ant viršaus.
Nuplaukite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite gabaliukais. Įpjaukite vanilinę ankštį išilgai ir iškrapštykite sėklas. Stambiai sugrūskite kardamoną.
Sumaišykite obuolius, kardamoną, vanilinę ankštį ir sėklas su likusiais produktais dideliame puode. Virkite kompotą 5–10 min., obuolių gabaliukai turi suminkštėti, bet nesukristi į košę.
Supilkite kompotą į švarius stiklinius indus. Palikite atvėsti uždengtus. Laikykite kompotą šaldytuve. Kompotas gali būti 2 savaites šaldytuve, tačiau jį galima ir užšaldyti.

Panašūs receptai

Šaldytų uogų kokteilis

11min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Citrininis tiramisu

40min • Vidutinis