Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Senovinis kompotas yra puikus būdas panaudoti tiek savo, tiek kitų derliaus obuolius. Obuolių kompotas laikosi apie dvi savaites šaldytuve, tačiau jį galima užšaldyti ir vėliau pasimėgauti. Labai skanu pusryčiams prie košės ar jogurto arba kaip desertas su vaniliniais ledais ir trupintais sausainukais ant viršaus.
Nuplaukite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite gabaliukais. Įpjaukite vanilinę ankštį išilgai ir iškrapštykite sėklas. Stambiai sugrūskite kardamoną.
Sumaišykite obuolius, kardamoną, vanilinę ankštį ir sėklas su likusiais produktais dideliame puode. Virkite kompotą 5–10 min., obuolių gabaliukai turi suminkštėti, bet nesukristi į košę.
Supilkite kompotą į švarius stiklinius indus. Palikite atvėsti uždengtus. Laikykite kompotą šaldytuve. Kompotas gali būti 2 savaites šaldytuve, tačiau jį galima ir užšaldyti.