Moliūgų daugiaryžiai su ožkos sūriu ir džiovintomis spanguolėmis

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 20min
  • Vidutinis

Ingredientai

Ingredientai:

  • sviestinis moliūgas
     600 g
  • daržovių sultinys
     1 l
  • sviestas
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • šalotinis svogūnas
     1 vnt.
  • druska
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • švieži kapoti čiobreliai
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • ryžiai „Arborio“
     300 g
  • baltojo vyno actas
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • tarkuotas parmezanas
     100 g
  • petražolės
     0,25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • tarkuotas muskatas
     0,25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • ožkos pieno sūris
     125 g
  • džiovintos spanguolės
     100 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įdėkite į orkaitę sviestinį moliūgą ir kepkite, kol suminkštės. Atvėsinkite, išskaptuokite minkštimą ir sutrinkite iki vientisos masės su virtuviniu trintuvu. 

Sultinį pavirinkite puode ant vidutinės kaitros ir sumaišykite su moliūgo tyre. Sumažinkite kaitrą ir gautą masę pavirinkite. 

Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite susmulkintą svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska, suberkite ryžius, čiobrelius ir pakepinkite apie minutę maišydami. Supilkite actą ir samtį sultinio ant ryžių, pamaišykite, pakepkite ir vėl užpilkite samtį sultinio. Ryžiai turi pasidaryti minkšti, kreminės tekstūros. Kai ryžiai bus paruošti, suberkite parmezaną, muskatą, petražoles. Užberkite susmulkinto ožkos pieno sūrio ir spanguolių.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Panašūs receptai

Morkų ryžiai

30min • Vidutinis
Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.