Minkštas imbierinis močiutės pyragas

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Minkštas imbierinis močiutės pyragas

Ingredientai

  • sviestas ir džiūvėsėliai
      formai patepti
  • kvietiniai miltai
     300 g
  • cukrus
     150 g
  • cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)
  • malti gvazdikėliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • maltas imbieras
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • sviestas
     100 g
  • plakamoji grietinėlė
     100 ml
  • pienas
     100 ml
  • sirupas
     50 ml
  • bruknių uogienė
     2 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nuostabus minkšto imbierinio pyrago, kuriam neįmanoma atsispirti, receptas, puikiai tinkantis Kalėdų laikotarpiui. Pyragui reikės miltų, cinamono, gvazdikėlių, natrio bikarbonato, sviesto ir grietinėlės. Skanus pyragas prie kavos!
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
Ištepkite ir pabarstykite apvalią arba pailgą apie 1,5 l duonos formą (vienam pyragui).
Sumaišykite visus sausus produktus.
Ištirpinkite sviestą. Įmaišykite sviestą ir likusius produktus. Neplakite, tik gerai išmaišykite. Supilkite tešlą į formą.
Kepkite apatiniame orkaitės lygyje apie 40–45 minutes.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė