Midijos su citrinžolėmis

  • Gaminimas 15min
  • Lengvas
Midijos su citrinžolėmis

Ingredientai

  • Paprastosios midijos RIMI
     1 kg
  • Sviestas RIMI
     50 g
  • Česnakai
     5 skiltelė (-ės)
  • Citrinžolė
     
  • Bazilikų PESTO padažas SELECTION BY RIMI
     2 šaukštas (-ai)
  • Sausas baltas vynas
     150 ml
  • Petražolės
     1 ryšulėlis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Midijoms virti rinkitės didelį puodą ar keptuvę su dangčiu. Ištirpinkite sviestą, suberkite išspaustas česnako skilteles, leiskite pravėsti.

Įdėkite pesto ir susmulkintą citrinžolę. Supilkite baltąjį vyną ir leiskite užvirti. Sudėkite midijas, suberkite petražoles, uždėkite indą dangčiu ir troškinkite.

Troškinkite apie 5 minutes arba tol, kol visos midijos atsidarys. Patiekite iš karto. Patiekite midijas su skrudintu prancūzišku batonu.

Recepte naudojamas alkoholis

Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas