Midijos kokosų pieno padaže

  • Paruošimas 8min ,  Gaminimas 7min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • midijų
     1 kg
  • šaukštų aliejaus RIMI
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • svogūno
     1 vnt.
  • česnako
     2 skiltelė (-ės)
  • kokosų pieno
     400 ml
  • vištienos sultinio RIMI
     100 ml
  • kapotų šviežių bazilikų
     1 žiupsnelis (-iai)
  • žaliosios citrinos sulčių
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • rudojo cukraus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • žuvų padažo
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • aitriųjų paprikų padažo
     0.5 arbat. šaukštelis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į įkaitintą gilią keptuvę supilkite aliejų, suberkite kapotą česnaką bei svogūną
ir kepkite apie 2 min., kol suminkštės. Supilkite kokosų pieną, sultinį, įberkite
bazilikų, paskaninkite žaliųjų citrinų sultimis, ruduoju cukrumi ir likusiais
pagardais.

Padažui užvirus sudėkite kruopščiai nuplautas midijas, uždenkite
ir vis pamaišydami kepkite 5 min. Neatsivėrusias kriaukles išmeskite. Midijas
sudėkite į dubenius, gausiai apliekite padažu ir patiekite su jazminų ryžiais ar
baltos duonos rieke.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.