Midijos kokosų pieno padaže

  • Paruošimas 8min ,  Gaminimas 7min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • midijų
     1 kg
  • šaukštų aliejaus RIMI
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • svogūno
     1 vnt.
  • česnako
     2 skiltelė (-ės)
  • kokosų pieno
     400 ml
  • vištienos sultinio RIMI
     100 ml
  • kapotų šviežių bazilikų
     1 žiupsnelis (-iai)
  • žaliosios citrinos sulčių
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • rudojo cukraus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • žuvų padažo
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • aitriųjų paprikų padažo
     0.5 arbat. šaukštelis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į įkaitintą gilią keptuvę supilkite aliejų, suberkite kapotą česnaką bei svogūną
ir kepkite apie 2 min., kol suminkštės. Supilkite kokosų pieną, sultinį, įberkite
bazilikų, paskaninkite žaliųjų citrinų sultimis, ruduoju cukrumi ir likusiais
pagardais.

Padažui užvirus sudėkite kruopščiai nuplautas midijas, uždenkite
ir vis pamaišydami kepkite 5 min. Neatsivėrusias kriaukles išmeskite. Midijas
sudėkite į dubenius, gausiai apliekite padažu ir patiekite su jazminų ryžiais ar
baltos duonos rieke.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!