Midijos kokosų pieno padaže

  • Gaminimas 15min
  • Lengvas
Midijos kokosų pieno padaže

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • midijos
     1 kg
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • kokosų gėrimas
     400 ml
  • vištienos sultinys
     100 ml
  • bazilikas
      žiupsnelis
  • žaliosios citrinos sultys
     1 šaukštas (-ai)
  • rudasis cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • žuvies padažas
     1 šaukštas (-ai)
  • aitriųjų paprikų padažas
     0.5 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į įkaitintą gilią keptuvę supilkite aliejų, suberkite kapotą česnaką (2 skilteles) bei svogūną ir kepkite apie 2 min., kol suminkštės. Supilkite kokosų pieną, sultinį, įberkite bazilikų, paskaninkite žaliųjų citrinų sultimis, ruduoju cukrumi ir likusiais pagardais.

Padažui užvirus sudėkite kruopščiai nuplautas midijas, uždenkite ir vis pamaišydami kepkite 5 min. Neatsivėrusias kriaukles išmeskite. Midijas sudėkite į dubenius, gausiai apliekite padažu ir patiekite su jazminų ryžiais ar baltos duonos rieke.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas