Ingredientai
-
Lašišų filė be kaulų, be odos, RIMI500 g
-
Raudonieji svogūnai1 vnt.
-
Citrinos2 vnt.
-
Fasuotos petražolės
-
Aitriųjų paprikų dribsniai
-
Medus RIMI1 šaukštelis (-iai)
-
Šviesusis sojų padažas RIMI2 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nupjauname lašišos odą.
Supjaustome svogūną, petražoles ir sudedame viską į patogų indelį ir užpilame citrinos sultimis, pridedam medaus, sojos padažo ir čili dribsnių.
Paliekame marinuotis apie valandą, galima palikti ir ilgiau, bet siūlyčiau suvartoti per keleta dienų ir ilgiau nelaikyti.
Marinuotą lašišą galima panaudoti:
• Tartaras su avokadu, lašiša, keliais šaukšteliais lašišos marinato ir būtinai svogūnais iš marinato.
• Beigelis su tepamuoju sūriu, kaparėliais ir lašiša.
• Užkandis su RIMI duonos traškučiais, tepamuoju sūriu ir smulkinta lašiša.
• Karpačio stiliaus užkandis - plonai pjaustyta lašiša su teriyaki padažu.