Midijos dviems

  • Gaminimas 10min
  • Lengvas
Midijos dviems

Ingredientai

  • Sviestas RIMI
     1 šaukštas (-ai)
  • Paprastosios midijos RIMI
     1 kg
  • Prancūziškas raguolis
     1 vnt.
  • Česnakai
     2 skiltelė (-ės)
  • Svogūnai
     1 vnt.
  • Petražolės
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Picų padažas RIMI
     100 ml
  • Baltas vynas
     100 ml
  • Druska
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Batoną, suvyniotą į drėgną pergamentinį popierių, kepkite apie 4 minutes.

Puode ištirpinkite sviestą ir lengvai pakepinkite svogūnus bei česnakus. Troškinkite 30 sekundžių – tai suteiks sviestui ypatingo skonio.

Įpilkite vyno, pomidorų padažo, sudėkite petražoles ir midijas.

Puodą uždenkite dangčiu, virkite maksimalioje temperatūroje 3-4 minutes, kas 2 minutes pamaišydami.

Midijos patiekiamos dubenyje su padažu ir skanaujamos su ką tik iškeptu batonu.

Recepte naudojamas alkoholis

Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Panašūs receptai