Midijos dviems

  • Gaminimas 10min
  • Lengvas
Midijos dviems

Ingredientai

  • Sviestas RIMI
     1 šaukštas (-ai)
  • Paprastosios midijos RIMI
     1 kg
  • Prancūziškas raguolis
     1 vnt.
  • Česnakai
     2 skiltelė (-ės)
  • Svogūnai
     1 vnt.
  • Petražolės
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Picų padažas RIMI
     100 ml
  • Baltas vynas
     100 ml
  • Druska
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Batoną, suvyniotą į drėgną pergamentinį popierių, kepkite apie 4 minutes.

Puode ištirpinkite sviestą ir lengvai pakepinkite svogūnus bei česnakus. Troškinkite 30 sekundžių – tai suteiks sviestui ypatingo skonio.

Įpilkite vyno, pomidorų padažo, sudėkite petražoles ir midijas.

Puodą uždenkite dangčiu, virkite maksimalioje temperatūroje 3-4 minutes, kas 2 minutes pamaišydami.

Midijos patiekiamos dubenyje su padažu ir skanaujamos su ką tik iškeptu batonu.

Recepte naudojamas alkoholis

Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas