Menkės su lęšiais

  • Gaminimas 55min
  • Vidutinis
Menkės su lęšiais

Ingredientai

  • menkių filė
     1 kg
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • čoriso dešra
     100 g
  • svogūnėliai shallot
     1 vnt.
  • lęšiai „Beluga“
     200 vnt.
  • sultinys
     200 ml
  • špinatas
     100 g
  • citrina
     1 vnt.
  • Fasuotos petražolės
     1 vnt.
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Čoriso dešrą ir valgomąjį svogūnėlį supjaustykite kubeliais. Keptuvę įkaitinkite su 1 šaukštu aliejaus, sudėkite supjaus-tytą čoriso dešrą ir svogūnėlį, pakepkite 3–5 minutes, kol apskrus. Suberkite lęšius, supilkite sultinį. Užvirkite. Virkite apie 8–10 minučių, kol truputis skysčio išgaruos.
Įkaitinkite kitą keptuvę su likusiu aliejumi. Menkių filė pagardinkite druska ir pipirais, sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 10 minučių.
Į troškintus lęšius sudėkite špinatus, kapotas petražoles, įberkite druskos ir pipirų, viską išmaišykite. Kepkite, kol špina-tai suminkštės. Žuvį patiekite su lęšiais ir citrinos skiltelėmis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas