Medaus pyragas

  • Gaminimas 1h 10min
  • Vidutinis
Medaus pyragas

Ingredientai

  • medus
     370 g
  • kiaušiniai
     3 vnt.
  • rudasis cukrus
     60 g
  • pusriebė varškė
     180 g
  • riebi grietinė
     200 g
  • cinamonas
     2 šaukštelis (-iai)
  • valgomoji soda
     0.75 šaukštelis (-iai)
  • miltai
     260 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Medų sukrėskite į prikaistuvį, užvirkite, sumažinus kaitrą pavirkite 10 min. Palikite atvėsti.

Kiaušinius išplakite su cukrumi.

Sudėkite per sietelį pertrintą varškę, grietinę, suberkite cinamoną, sodą, miltus, supilkite medų.

Tešlą kruopščiai išmaišykite – ji turi būti riebios grietinės tirštumo.

Paruoštą tešlą sukrėskite į 20 cm skersmens formą (arba 1,5 litro kekso formą), pateptą sviestu ir pabarstytą miltais. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite apie 45 min. Jei norite, atvėsusį pabarstykite milteliniu cukrumi, sumaišytu su maltu cinamonu.

Panašūs receptai

Sūrio pyragas su rabarbarais

1h 20min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis

Naminė granola

40min • Lengvas