Medaus pyragas

  • Gaminimas 1h 10min
  • Vidutinis
Medaus pyragas

Ingredientai

  • medus
     370 g
  • kiaušiniai
     3 vnt.
  • rudasis cukrus
     60 g
  • pusriebė varškė
     180 g
  • riebi grietinė
     200 g
  • cinamonas
     2 šaukštelis (-iai)
  • valgomoji soda
     0.75 šaukštelis (-iai)
  • miltai
     260 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Medų sukrėskite į prikaistuvį, užvirkite, sumažinus kaitrą pavirkite 10 min. Palikite atvėsti.
Kiaušinius išplakite su cukrumi.
Sudėkite per sietelį pertrintą varškę, grietinę, suberkite cinamoną, sodą, miltus, supilkite medų.
Tešlą kruopščiai išmaišykite – ji turi būti riebios grietinės tirštumo.
Paruoštą tešlą sukrėskite į 20 cm skersmens formą (arba 1,5 litro kekso formą), pateptą sviestu ir pabarstytą miltais. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite apie 45 min. Jei norite, atvėsusį pabarstykite milteliniu cukrumi, sumaišytu su maltu cinamonu.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis