Pekano riešutų pyragas su sūria karamele

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • Karijų (pekanų) riešutai be kevalo RIMI
     450 g
  • Kvietiniai miltai RIMI
     250 g
  • Rudasis cukrus RIMI
     300 g
  • Sviestas RIMI SMART
     200 g
  • Šaltas vanduo
     
  • Pasterizuota grietinėlė RIMI
     120 ml
  • Maltas cinamonas RIMI
     1 šaukštelis (-iai)
  • Vanilės ankštys
     1 vnt.
  • Klevų sirupas ICA
     1 šaukštas (-ai)
  • Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI
     3 vnt.
  • Druska
     1 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Susmulkiname 2 pakelius pekano riešutų.

Darome tešlą: sumaišome 250g miltų, 50g cukraus, 100g šalto sviesto ir vandens. Jeigu turite cukraus pudrą, rekomenduočiau naudoti ją, nes tešlos konsistencija bus minkštesnė, bet tinka ir paprastas cukrus. Aš naudojau rudą cukrų, puikiai tiko. Pyliau maždaug 100ml vandens, maišiau ir tada pyliau dar apie 50ml vandens, kad tešlą būtų tokios konsistencijos, kad ją galima būtų kočioti.
Tešla iškočiojame ir dedame į formą.
Gaminame naminę karamelę: reikės apie 250ml vandens ir 250g rudo cukraus, užviriname, pridedame 50g sviesto ir 80ml grietinėlės, užviriname ir verdame porą minučių. Pridedame šaukšteliį druskos. Svarbu karamelės nepervirti, nes po to ji labai greit sustingsta ir ją sunku sumaišyti su kitais ingredientais. Jeigu vis dėl to jūsų karamelė sustingo, nieko baisaus. Ją galima vėl pašildyti su šlakeliu grietinėlės.
Sumaišome pyrago įdarą: šaukštelis cinamono, pusė lazdelės vanilės, trys kiaušiniai, valgomasis šaukštas klevų sirupo, 50g lydyto sviesto ir mūsų pagaminta karamelė. Viską sumaišome su mikseriu.
Ant tešlos dedame susmulkintus riešutus, užpilame įdaru, papuošiame riešutais ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 35-40min.

Panašūs receptai

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė