Citrininis pyragas

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Citrininis pyragas

Ingredientai

  • Kiaušiniai
     4 vnt.
  • Cukrus
     150 g
  • Sviestas (lydytas)
     115 g
  • Vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • Miltai
     95 g
  • Citrinų sultys
     60 ml
  • Tarkuota citrinos žievelė
     2 vnt.
  • Pienas
     400 ml
  • Cukraus pudra
      papuošimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.

Dubenyje išplakite kiaušinių trynius su cukrumi.

Įmaišykite ištirpintą sviestą ir vanilinį cukrų.

Suberkite miltus.

Tada supilkite citrinos sultis, citrinos žievelę ir pieną.

Viską išmaišykite iki vientisos masės.

Kitame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų ir įmaišykite į tešlą.

Tešlą supilkte į kepimo popieriumi išklotą 20x20 cm kepimo formą ir kepkite 165°C orkaitėje 40-60 min.

Paruoštas pyragas viduje turi būti kreminis su kietesniu viršutiniu sluoksniu.

Pyragą atvėsinkite ir tada apibarstykite cukraus pudra.

Panašūs receptai

Matcha tiramisu

30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė